Over acupunctuur

Over acupunctuur

Wat is Acupunctuur?

“Heb je gezondheids en welzijns klachten en wil je deze graag op een natuurlijke wijze aanpakken?”

Met een paar acupunctuur-naaldjes op de juiste plek kan je gezondheid vaak al gunstig beïnvloed worden. In mijn praktijk in Haren ben je voor diverse klachten van harte welkom voor behandeling middels acupunctuur en ooracupunctuur (desgewenst ondersteund met een stemvorkbehandeling).

Acupunctuur is één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij ziet ‘gezondheid’ als een uiting van het vrij kunnen stromen van de energie. Als energie vrij kan stromen voelt een mens ‘welzijn’. Als de energiestroom echter stagneert , ervaar je dit als ‘klachten’.

Door het zetten van een aantal naalden op de juiste plekken, kun je een stagnatie weer helpen oplossen. De energie gaat weer vrij stromen, het lichaam kan zichzelf weer herstellen. Dát is de kracht van acupunctuur: de kleine prikkel die zóveel beweging in het systeem kan brengen. De kleine prikkel die het lichaam helpt om zélf het probleem op een natuurlijke wijze op te lossen.

Een holistische geneeswijze, zoals ook de acupunctuur, ziet en behandelt de mens met zijn lichaam, zijn geest en emoties als één geheel. Daarom kan zij in zeer veel gevallen een waardevolle aanvulling vormen op bestaande – medisch-reguliere – behandelingen: : van psychische onbalans tot pijnklachten, van hormoon-gerelateerde klachten tot burn- out, van allergieën tot verslavingsgedrag, acupunctuur kan weer beweging brengen in het eigen herstelproces.

“Een paar acupunctuurnaalden op de juiste plek kunnen een groot effect hebben.”

- Nicolien Nijboer

Over mij 

Nicolien Nijboer

Nadat ik na mijn studie geneeskunde eerst een aantal jaren als schoolarts heb gewerkt, heb ik bij de NAAV de opleiding acupunctuur en later auriculotherapie gevolgd. Sinds 2002 ben ik als acupuncturist werkzaam en volg ik jaarlijks meerdere bij- en nascholingen.

Ik heb een uitgesproken bewondering voor het functioneren van ons menselijk lichaam. Gezondheid zien wij zo vaak als “vanzelfsprekend” , terwijl je het ook een wonder kunt noemen. Voor mij is het een uitdaging om met een zo klein mogelijke prikkel dit prachtige – zichzelf regulerende – systeem weer op gang te helpen als dat nodig is. In de acupunctuur, de auriculotherapie en de stemvorktherapie vind ik hiertoe de mogelijkheden.

Waar je mij kunt vinden

Locatie

Paramedisch Centrum Haren

Middelhorsterweg 2, 9751 TE Haren

(Hoek Nieuwe Stationsweg / Middelhorsterweg)

Parkeergelegenheid (begin Nieuwe Stationsweg) op eigen terein